De aanbieder eToro in het portret

Er zijn weinig online Brokers die de bekendheid van eToro kunnen krijgen. De valuta-specialist en Social Trading expert is namelijk door zijn intensieve markt inspanningen populair – en nu ook naar een van de meest geliefde aanbieders voor de Bitcoin handel uitgegroeid. Het platform zelf is in meer dan 20 talen te gebruiken en naar eigen zeggen bedient de Broker meer dan twee miljoen klanten. Deze kunnen naast Bitcoin ook alle ander bekende cryptovaluta en Forex handelen.

De voordelen van de aanbieder

  • Testwinnaar op het gebied van crypto-handel
  • Naast Bitcoin ook Ethereum, Litecoin, Dash en Ripple in het aanbod!
  • Social Trading beschikbaar – wereldleider
  • Kosteloos demo-account voorhanden
  • Veelzijdige betalingsopties, incl. PayPal

Bedrijfsgegevens

  • Bedrijf: eToro (Europa) Limited
  • Regulering / licentie: CySEC
  • Tel. Klantenservice: niet beschikbaar
  • E-mail klantenservice: contactformulier beschikbaar
  • Fax Klantenservice: 00-44-866-350-0881

Wat kan men handelen?

Elke handelaar weet in principe dat men het portfolio zo mogelijk breed moet opstellen. Met de hulp van eToro is dit geen probleem, omdat men zowel in grondstoffen als in aandelen, indices en de genoemde valuta kan handelen. Dit betekent een superieure flexibiliteit voor de gebruikers. De verschillende producten zijn toegankelijk via CFD’s.

Daar staat de valuta-handel tegenover en ook hier biedt eToro een interessante keuze van ongeveer 30 paren aan. Dat de grote majors hier vertegenwoordigd worden mag logisch zijn. Toch maakt de veelzijdigheid aan mogelijkheden de toegang naar crypto-handel open.

Cryptovaluta worden steeds geliefder bij de gebruikers. Zoals vaak het geval is wordt ook bij eToro een minimale inleg vereist. Deze valt met maar 50 euro erg laag uit, zodat ook beginners met een klein kapitaal investeringen kunnen doen. De voorzichtige aanpak van transacties is altijd aanbevolen, zodat men met een lager risico bepaalde handelsmanieren leren kennen kan.

Dit is volledig gratis mogelijk als men een voorhanden demo-account gebruikt. Zelfs ervaren gebruikers gebruiken zo’n demo-account steeds weer om bepaalde strategieën uit te proberen. Wie bij eToro zijn eerste storting wil leggen, moet daarvoor 200 euro betalen. In de markt zijn nog hogere betalen als eerste betaling nodig. Voor zover kan ook in dit opzicht het aanbod van eToro als aantrekkelijk gezien worden.

Het handelsplatform

Het groote uithangbord van eToro is wel zonder vraag het Social Trading. Door dit speciale platform kunnen handelaars makkelijk en ongecompliceerd ander handelaars’ beslissingen kopiëren. Daarnaast is ook een kosteloos demo-account beschikbaar. Bedenkt men dan ook nog de grote keuze aan verschillende waardepapieren, zal het snel duidelijk worden dat men hier met een aangename partner voor Copy Trading te doen heeft.

Handelsplatform van eToro.com

Deze vergeet ook niet zijn gebruikers met uitgebreide tools en functies te voorzien. Zo is bijvoorbeeld ook het gebruik van hefbomen probleemloos mogelijk. De licentie is in Cyprus afgegeven. Dat is goed, omdat men zich zo van de voordelen van Europese controle verzekeren kan. Daarnaast mag men op een Broker teruggrijpen die al enige jaren in de markt actief is en daardoor weet waar het in het dagelijks handelen op aankomt.

Het openen van een rekening en betalingsmethoden

De aanbieder hecht veel waarde aan een gebruiksvriendelijke interface. Reeds in het aanmeldprocess wordt duidelijk hoe simpel het aanbod te hanteren is. In enkele minuten is de registrering afgesloten. Daarnaast verifieert men alleen nog de data en is dan klaar om bij eToro de handel in te stappen. De aanbieder weet overzichtelijk wat zijn gebruikers van hem verwachten. Dat geldt ook voor betalingsmethoden. Het is door en door aantrekkelijk dat men hier de geliefde betalingsdienst PayPal kan gebruiken. Dit staat voor een serieus en professioneel platform.

Aanmelden formulier van eToro.com

PayPal is uiterst geliefd en wordt door veel gebruikers voor de verschillende producten en diensten op het internet ingezet. Als er tussen koper en verkopers een keer een probleem of misverstand is, werkt PayPal als tussenpersoon. In twijfelgevallen grijpt een speciale kopersbescherming in en verzekert zo de deposito’s van de gebruikers. Natuurlijk zijn er ook andere manieren om het tegoed bij eToro op te laden. Gebruikelijk zijn hier Visa en Mastercard, maar ook Diner clubkaarten. Een kleine fout kan bij het betalen worden vastgesteld. Hier moeten gebruikers namelijk met bepaalde vergoedingen rekenen.

Wie een bedrag tussen 20 en 200 euro wil laten uitbetalen, moet 5 euro aan eToro uitbetalen. Als de betaling meer dan 200 euro is, wordt 10 euro verschuldigd. En bij bedragen over 500 euro is een niet te onderschatting 25 euro te betalen. Dit is ronduit vervelend en andere aanbieders hebben hier een iets klantvriendelijker aanbod.

Klantenservice en speciale acties

Natuurlijk is ook bij eToro de support deel van het aanbod. Deze wordt met een 24-uurs bereikbaarheid geadverteerd. Maar, in het weekend gelden deze tijden niet. Om de klanten te kunnen helpen, komt bij eToro een speciaal systeem in het spel. In een zoekveld kan men namelijk een vraag stellen, waarop diverse automatische antwoorden volgen. Een Live Chat is toch helaas niet te vinden. Sneller vindt men oplossingen als men naar de telefoon grijpt. De hotline wordt op bijna alle weekend-dagen tussen 10:00 en 15:00 geopend.

Doordat ook een Duits nummer voorhanden is, komen ook gebruikers van de Bondsrepubliek hier op kosten. Voor velen is het daardoor het makkelijkst een e-mail te sturen. Hiervoor vindt men een adres en zelfs een postadres. Zo kan men zelfs de ouderwetse manier kiezen en en moet dan iets langer wachten om antwoord te krijgen.

eToro weet verschillende extra’s voor de regelmatige handel met gok papieren. Benadrukt wordt hier in deze context het al voorgestelde demo-account. Dit is voor veel gebruikers een welkome hulp voor het leren van financiële producten en strategieën.

Conclusie

eToro is met zekerheid een van de grootste krachten in de markt van Social Trading. Hier heeft men een grote keuze aan verschillende handelsproducten en kan men op activa van alle soorten manieren zitten. Net zoals bij de eigen handelsbeslissingen is ook bij eToro in de verantwoording van de gebruikers de eigen investering positief te bewerkstelligen.

Blind vertrouwen kan in sommige handelaars afgestraft worden. Daarom moet men zich uitgebreid over potentiële handel informeren, voordat men zelf de investeringen activeert. eToro biedt echter een geweldig platform om trades succesvol te kunnen maken.