De beste aanbieders voor Copy Trading

Er zijn talrijke platformen in de markt die het zogenaamde Copy Trading aanbieden. Hierbij handelt men, de naam zegt het al, in een strategie die niet de eigen gedragspatronen volgt maar de handelsbeslissingen van andere handelaars kopieert en toepast. Testwinnaar en de absolute marktleider is hier de aanbieder eToro.com. Voor alles, het aantal handelsmogelijkheden en een kosteloze demorekening kan in een test doorloop en een paar trades iemand goed overtuigen.

Broker Beoordeling Specials Geen Wallet Demo App Meer
  • Nederlands platform
  • Grote selectie van cryptos
  • 24/7 klantenservice
  • Beste app 2018
  Beste Broker >Beoordeling lezen

Functioneringswijze van Copy Trading

Over het algemeen is voor de handel met gezamenlijke waardepapieren altijd aan te bevelen een strategie te volgen. Die kan in alle mogelijke kleuren en maten bestaan en op het ervaringsniveau en de vaardigheden van de handelaar. Steeds meer TV en online reclames wijzen naar aanbieders die zich in Copy Trading gespecialiseerd hebben. Hier heeft de handelaar ook de mogelijkheid verschillende experts, maar ook normale beleggers, te volgen en hun trading beslissingen een voor een te kopiëren.

Maar als je denkt dat men hier zonder enige kennis van het financiële leven succesvol kan zijn, wordt eventueel snel terug op de bodem gezet. Voor persoonlijke trade beslissingen is elke belegger uitsluitend zelf verantwoordelijk. Toch kan men natuurlijk de Copy Trading uitzoeken, als men enige aanwijzing hiertoe heeft. Wie naar meer informatie zoekt, kan ook onder de naam Social Trading of Auto trading naar resultaten zoeken.

Het doel is dus de meest succesvolle traders te identificeren om dan hun strategie en trades te kunnen kopiëren. Over het algemeen is hier ook het gezegde het portfolio zo breed mogelijk op te stellen. Enkele top beslissers volgen is daarom geen goed idee. Integendeel, het loont zich een keuze van verschillende handelaars te maken waarvan men van de beslissingen profiteren kan.

De Broker is van cruciaal belang

Natuurlijk is de Broker ook van cruciaal belang in Copy Trading. Er zijn veel verschillende aanbieders die gedeeltelijk snelle en simpel geld beloven. Een vergelijking loont zich hier, omdat men zo kan uitvinden wie een serieus aanbod maakt. Men zal hier ook een blik op het platform zelf moeten werpen, om vast te stellen of men zich hier uit de voeten kan maken en of verschillende functies makkelijk te handhaven zijn.

Verder is ook de tariefstructuur van essentieel belang. Voor beginners zijn alleen Brokers aan te bevelen die ook een kosteloze demorekening beschikbaar stellen. Hier kan men eerst droog oefenen en nog niet met het eigen kapitaal de eerste kapitaal beslissingen met de bestaande risico’s uitvoeren. Zo laat zich langzamerhand de handelskunst kennen en is de instap in trading mogelijk met een zuiver geweten.

Om hier aan de veilige kant te zijn, moet men alleen Brokers vertrouwen die in de EU verblijven en hier ook gereguleerd worden. Goede aanbieders maken het hun gebruikers makkelijk om uit te vinden welke instanties controles en licentiëring overneemt. Wie deze eigenschappen acht, zal probleemloos een geschikte partner voor het Copy Trading vinden.

Het type handel

Hoewel het principe van Social Trading heel simpel lijkt, moet men zich met met de exacte eisen van het type handel bezighouden. Het is ook aangeraden om voor ogen te houden dat een trader, die zijn strategieën en handelsbeslissingen deelt, beloond wordt met provisies. Zo zullen verschillende handelaren proberen om anderen van hun trades te overtuigen.

Maar of ze juist zijn, kan men pas in de loop van tijd zien en daarom moet men niet gehaast zijn om elke investeerder te volgen alleen maar omdat ze luid in het forum of op een platform adverteren. Toch is juist de uitwisseling met andere handelaars erg relevant voor Copy Trading. Blogs en fora spelen hier een grote rol en men kan goede discussies over verschillende beleggings goederen vinden. In de handel zelf, kunnen verschillende financiële producten gekocht worden.

Dit geldt voor aandelen en fondsen, maar ook voor opties, valuta en CFD’s. Bij steeds meer aanbieders is de mogelijk zogenaamde crypto trades af te sluiten. Maar, op ieder moment moet men voor ogen houden dat hier verschillende risico’s heersen en dan men het eigen kapitaal hiervoor blootlegt. Het geldt daarom als een vuistregel dat niet meer dan 20% van het privévermogen voor Copy Trading gebruikt moet worden. Zo vermijdt men grote verliezen.

Conclusie

Copy Trading is door en door interessant en men kan hier, met de juiste Broker, veelzijdige informatie voor het eigen portfolio opdoen. Toch gaat het hier niet over het eigen onderzoek. Wie beide concepten met elkaar verbindt, creëert samen grotere waarschijnlijkheden voor een goede investering.