De beste Brokers – Hier kunt u in CFD handelen

De CFD-handel is uiterst interessant. Het gaat hierbij om een handelskunst die al een beetje ervaring en routine in de markt vereist. Zowaar kunnen CDF-papieren enorme rendementen beduiden waarnaar men bijvoorbeeld in de aandelenmarkt alleen maar naar wensen kan, toch sluipen er ook gevaren en risico’s die alle beginners en amateurs duur komen te staan. Bijzonder geliefd bij het handelen is hier de aanbieder eToro.com.

Broker Beoordeling Specials Geen Wallet Demo App Meer
 • Nederlands platform
 • GRATIS demo account
 • Handel op stijgende en dalende koersen
 • U kunt zelf uw hefboom bepalen
  Beste Broker >Beoordeling lezen
 • Nederlands platform
 • Serieuze Broker
 • Lage Kosten
 • Mooi Uiterlijk
  Bezoek nu >Beoordeling lezen
 • Nederlands platform
 • Gecertificeerde broker
 • 24/7 klanten service
 • Grote selectie (ook mobiel)
  Bezoek nu >Beoordeling lezen
 • Nederlands platform
 • Wereldwijd bekend
 • 24/7 klantenservice
 • Bevredigend op elk gebied
  Bezoek nu >Beoordeling lezen

CFD-handel

CFD zijn zogenaamde derivaten. Dat betekent dat de handel gaat om een zuiver financieel product, dat wel bepaalde basiswaarden heeft, bijvoorbeeld aandelen, valuta, grondstoffen en andere waren, maar geen daadwerkelijke tegenwaarden bezitten. Daarom zijn er zuivere gok papieren, die over prijsontwikkelingen willen gokken, als men het eenvoudig wil formuleren. Om hier te kunnen handelen, moet men natuurlijk een passende Broker vinden en deze dan de opdracht te geven. Die worden in de simpelste manier met een normale Long, respectievelijk, Short procedure afgesloten.

Gaat men uit van koersstijgingen van een bepaalde waarde, trekt men een Long position. Dat is praktisch verplicht bij handelaars, een bepaalde waarde na een vastgelegde periode voor de actuele prijs in te kopen. Als de koers dan ook echt positief verloopt, heeft de handelaar na de genoemde periode de mogelijkheid de waarde veel goedkoper in te kopen dan de markt zou toelaten. Hieruit komt het rendement van de gebruikers. Bij een Short position volgt men het tegengestelde proces en opent men een verkoop positie. Men een Short CDF houdt men ook de mogelijkheid een bepaalde waarde na afloop van een bepaalde tijd te verkopen. Als de waarde later lager uitvalt, kan het papier duurder uitvallen dan de rest van de markt. Veel gebruikers zijn in CFD geïnteresseerd, omdat ze zo ook gebruik kunnen maken van aan de crypto handel. Zo behoudt men ook de toegang tot digitale valuta.

Handel Eigenschappen

Omdat men niet eerst de basiswaarde hoeft te verwerven om erover te speculeren, is CFD vrij goedkoop te krijgen. Daardoor zijn ook de rendement kansen overeenstemmend hoog. Bovendien kan men met de hulp van dit financiële product ook van dalende koersen profiteren, wat in de normale aandelenhandel niet mogelijk is. In tegenstelling tot andere handelsproducten zijn de rendement kansen amper begrensd. Als men een fortuinlijke en geschikt handel bezit, kan men in de CFD-handel grote winsten behalen. Natuurlijk moet men de risico’s nooit onderschatten. Wie dat niet doet, heeft een buitengewoon interessante handelsmanier, die zowel als bescherming als voor al gemaakt beleggingen gebruikt kan worden. Dat is onder het begrip “Hedging” bekend. Verwerft men bijvoorbeeld een groot aandelenpakket, wil men zich tegen verliezen beschutten. Als men een gunstige Short position van deze asset trekt, kan daaruit gewonnen rendementen van de verliezen van het eigenlijke pakket gelijk maken of zelfs overtreffen, wanneer het gelag komt. In de financiële industrie is dit een populaire aanpak.

De risico’s mogen eenduidig zijn. Als een koers onverwacht afloopt, moet men alsnog de gekozen prijs voor een aandeel of andere waarde betalen, ook als de markt eigenlijk goedkopere koersen aanbiedt. Het verschil is dan naar de Broker te verzenden. In een zuivere hypothese kan risico bij het handelen met CFD eigenlijk oneindig zijn. Als men bij een Long position gevaar loopt dat de waarden van een asset alleen maar tot nul vallen kan, kan deze theoretische dot in de oneindigheid stijgen. Omdat winsten en verliezen uit het verschil van de begin- en slotwaarde van de onderliggende assets opbrengen, ontstaan zo in theorie oneindige risico’s met Short CFD’s.

Wie hier slim en bekwaam werkt, kan sterke rendementen behalen. Aan beginners is de handel met derivaten toch liever niet aan te bevelen. Toch doen droge oefeningen in demo accounts geen pijn en kunnen ze de manier van functioneren van de financiële instrumenten verduidelijken.

Conclusie

CFD’s zijn ondertussen makkelijk bereikbaar op het internet en bij verschillende Brokers. De opdrachten zijn snel verdeeld, toch moet men hier nog voorzichtiger zijn dan bij andere beleggingsvormen. Zo is volledige aandacht bij de keuze van de juiste beleggingsgoederen nodig en moet in handelsbeslissingen uitgebreide informatie staan.

Wie hier slim en bekwaam werkt, kan sterke rendementen behalen. Aan beginners is de handel met derivaten toch liever niet aan te bevelen. Toch doen droge oefeningen in demo accounts geen pijn en kunnen ze de manier van functioneren van de financiële instrumenten verduidelijken.